REVISTA ORIGINI ROMÂNEȘTI (ORIGINI ROMANIA)



Primul numar al "celei mai importante reviste a diasporei", Origini românești (ORIGINI ROMANIA), a apărut în aprilie 2006 la Madrid. Ultimul număr al revistei a apărut în anul 2010. Revista a fost dedicata exclusiv comunitatii românești din Spania, într-un tiraj de 50.000 (ajungând mai târziu până la 100.000) de exemplare (tiraj auditat în sistem PDG) cu o distribuție gratuită pe întreg teritoriul spaniol, revista Origini românești a avut o apariție lunara în 48 de pagini full color, încercând să satisfacă toate necesitățile de informare și divertisment ale românilor aflați pe teritoriul iberic. 

Pe coperta primului numar a apărut fotografia lui Mihai Traistariu, reprezentantul Romaniei la Eurovizion, care a beneficiat și de o amplă prezentare în primele pagini ale revistei. Cititorii revistei Origini românești au avut posibilitatea de a participa la o tragere la sorți prin care au câștigat 8 bilete de avion dus - întors pe ruta Spania – România. Rubricile revistei cuprind informații de actualitate despre: imigrație, muzică, literatură, umor, petrecerea timpului liber, sport, turism, consultanță finaciara și juridică, tehnologie, video-jocuri, mașini, povestiri pentru copii, sfaturi practice pentru femei, locuri de muncă, etc.

La conducerea echipei redacționale formată din 13 persoane (toate de origine română) se afla Gelu Vlașin în calitate de director și Cornel Drinovan în calitate de redactor șef. Din redacție mai făceau parte: Mirela Vlaica, Claudiu Stroe, Cătălina Iliescu, Arina Gruia, Andrada Stroe Iancu, Daniela Vărzari, Elena Iuliana Tothazan, Simion Socaciu, Mihaela Petrache, Cătălin Mârlaneanu, Crina Chiriuc Râpeanu. 

Revista Origini românești a beneficiat de suportul logistic al Grupului de Presă Copernal Publishing și de suportul financiar al celor mai importante instituții financiare spaniole.

Comentarios

Entradas populares